Díky všem,
myslím, že je zbytečné se v tom takhle hrabat. Brouk je z Lembaty a to mi stačí. Šlo mi o to, jestli to nejsou nějaké zkratky, které by někdo mohl znát. Lokaliťák je tištěný. Jedná se o
Chrysodemu ze ženevského muzea (ex coll. Thierry Lander). Pokud vím, tak Thierry tam nikdy nebyl a dost nakupoval. Takže je to pravděpodobně od místních lovců a překupníků. Ve Francii je člověk, který bere přímo od Detaniho, což byl jeho největší přísun. Tyhle štítky je nutno brát s rezervou (tady je to asi v pohodě - typová lokalita je vedle na Floresu), ale většinou bývají dobře. Místní názvy na jednotlivých ostrovech mě nechávají klidným, to jsou často nedohledatelné záležitosti... ale to není většinou až tak důležité.
Když jsme u té JV Asie... tady je několik mnohem lepších gůglistů než já... potřeboval bych zjistit něco o Macassaru, ale ne tom Celebeském, ale o Macassar - Timor. Dnes je tam město Pante Macassar a našel jsem i nějaký pohled kde je zmínka o Macassaru a pohled je z Timoru (
http://www.delcampe.net/page/item/id,28 ... age,E.html ), ale v žádných historických mapách jsem Macassar na Timoru nenašel. Zajímal by mě stav cca 1880-1900. To je pro mě důležitější než Paololo na Lembatě.
Ještě jednou díky.