jen v kostce a narychlo...taky to dělá každičký trochu jinak....ta kniha je základ a ted k odpovědím:o)
čím větší brouk tím větší špendlík..,.třeba roháč zhruba na číslo čtyři
černé špendlíky jsou dobrý na štítky....na píchání brouků jsou lepší nerezové
nalepovací štítky záleží na tobě.....brouk by se tam měl ale vejít celej s tím že z něj vidím maximum co jde
V ČR je většinou tradice, že mandelinka se nalepí....píchaj se až větší brouci i když poslední dobou se lepí i velké kusy....záleží na každém broučkaři a taky na skupině, kterou sbírá
výškáček se používá k tomu aby jsi měl brouky a všechny štítky na špendlíku ve stejné výšce aby to trochu vypadalo..takže nalepím mandelinu a píchnu s ní štítek do nejvyššího stupínku, přidám lokalitní štítek a píchnu o stupeň níž, přidám determinační štítek a zase o stupeň níž...někdo využívá tří a někdo čtyřstupnový výškáček
na lokalitním štítku musí být napsáno minimálně místo sběru, datum sběru a kdo ho sebral takže třeba takhle:
samozřejmě čím víc údajů tím lépe- např. nadmořská výška, souřadnice přesné, jak byl chycen a pod...bez základních údajů je ale exemplář vědecky téměř bezcenný
CZ - Bohemia or. 5461
Trutnov env.
15.7.2014
leg. M.Fiala
na foru je téměř všechno vysvětleno...zkus hledat a číst...v nejhorším se ptej a úplně nejlepší je se s někým od brouků setkat....držím palce
