Lov na světlo

Vše o sbírání hmyzu... metody, tipy a rady
Odpovědět
Hali+

Re: Lov na světlo

Příspěvek od Hali+ »

S těma už jsem si s preparací nehrál, ty jsou jen "dokladové"... :mrk
Přílohy
a.jpg
Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
aphodius

Příspěvek od aphodius »

Tak jsou to všechno makuláti.
Hali+

Příspěvek od Hali+ »

Díky, myslel jsem si to. To už by byla moc velká náhoda.
Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
marion

Příspěvek od marion »

Mám jeden akutní dotaz, jak je to z vezením gelové baterie, cca 1 kg v letadle? Mám pocit, že se to nesmí a byl bych nerad, kdyby mi při prohlídce zavazadla sebrali brouky. Samozřejmě v zavazadle co jde na páse do zavazadlového prostoru. Vozíte někdy tyhle baterie na UV? Bohužel jedu mimo EU (Černá hora).
Díky
Radim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim »

Kámoš kvůli tomu,aby nelezli do velkého zavazadla, bral baterii s sebou na palubu a prošlo to, akorát vždy chtěli vidět co to je a že je to hermeticky uzavřené. Při přestupech jsme ale nevěděli jestli to projde dál nebo ne, takže to byl trochu risk. V zavazadle do zav. prostoru by asi problém být neměl, ale je otázkou, jestli to na skenu zrovna někomu nepříjde podezřelé.
Radim Gabriš
Coleoptera CE, Neuropterida E.
marion

Příspěvek od marion »

Tak jsem zjišťoval přímo na letišti a oficiální stanovisko bezpečnostní služby je, že nelze přepravovat ani na palubě ani v zavazadle v zavazadlovém prostoru.
Zřejmě to pak závisí na konkrétních osobách-viz příspěvek Radima a to nebudu riskovat.
Renno
moderátor

Příspěvek od Renno »

my je ted do Maroka dávali do zavazadlového prostoru..raději někam k povrchu kdyby se na to chtěli kouknout..zpátky jsme je už nebrali.....a bylo to v pohodě :yes
celosvětově - rod Trichodes, Pyrochroidae, Calosomatina
Pepa
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa »

Gelovky jsou v zavazadlovém prostoru v pohodě, zatím nevím o nikom, kdo by ji musel necht na letišti. Co se týče elektrocentrál, taky se vozí, tam je jen problém, že musí být zcela prázdná náplní a u té benzinové je někdy problém kvůli vůni par - jedině řádně vymýt a vysušit. :(
Cerambycidae, Buprestidae (Agrlilini), Scarabaeiodea, Scolytinae a pro přehled ještě pár dalších skupin
marion

Příspěvek od marion »

Probral jsem to s kolegou motýlkářem a ten je vozí v kabinovém zavazadle a taky neměl problém, až na jednu výjimku, když se vracel z Armenie a jednou ho vyvolali v Řecku když to měl ve velkém kufru ať ukáže co tam má.
Takže poslední upřesnění, myslíte, že je lepší do kabinového zavazadla a natvrdo přiznat anebo do kufru do zavazadlového prostoru ?
Jde mi o to, že v kufru to buď projde bez povšimnutí nebo vysvětlím při náhodné kontrole, když to vezmu do kabiny a narazím na blbce, tak mně to donutí vyhodit a nic s tím neudělám.
aphodius

Příspěvek od aphodius »

Já bych to riskl v závislosti na tom, kolik peněz ty gelovky stály a zda jsem ochoten o tuto částku přijít v případě, že to neprojde.
J.P.

Příspěvek od J.P. »

Já bych to dal do kufru, co jde do zavazadlového prostoru. A jak vozíte octan etylnatý do smrtičky? Podle předpisů do letadla taky nesmí, ale v zavazadle vždycky prošel. Nikdy jsem ale neměl nějaké velké balení.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Buprestidae - PAL
marion

Příspěvek od marion »

Vyhrál kufr. Octan mám v terenním balení - cca 4-5 10 ml kapacích plastových lahviček z očních kapek.
Cassida

Příspěvek od Cassida »

Gelovka cca 2,5 Kg prošla při kontrole v Dubaji (kabinové zavazadlo). O octanu v letadle se psalo celkem obsáhle v jiném vlákně - viz "hledat".
Cassidinae - WORLD, ostatní Coleoptera jen pro přehled + něco z oblíbených skupin: Cerambycidae, Carabus, Scarabaeoidea,... (hlavně ČR, Evropa)
Ian

Příspěvek od Ian »

Gelovku vozím všude (Turecko, Rhodos, Španělsko) v zavazadlovém prostoru. Vždy v pohodě, akorát když jsme jeli do Španělska , odlet z Vídně, chtěli ji ukázat a ptali se na co ji mám. Vysvětlil jsem, že na svícení do stanu a ukázal jim i bílou zářivku a bylo to bez problémů. Zpátky ji kvůli váze nevozím.
Karel

Lov na světlo

Příspěvek od Karel »

Ahoj, vím, že u tu byla dlouhá diskuze o lovu brouků a motýlů na světlo. Zajímám se o velké brouky jako např. Prioninae a nevím, který zdroj světla je nejlepší použít. Vím, že se vždy mluvilo o zdroji UV záření, že na něj nejvíce létají. Třeba jak se loví Titani na v Jižní Americe na světlo - ale jaké přesně?
Díky, Karel
matej

Příspěvek od matej »

klidně berte do kabiny octan i gelovku, pokud letíte přes miami, ještě si nalepte plnovous a na tričko nastříkejte salam alejkum. i KAFÍČKO VÁM AMERIKÁNI NABÍDNOU! :D :D
anonymus

Příspěvek od anonymus »

dostal jsem obrázek od kolegi Viktora, ještě že nesbírám motýli :D asi by mě kleplo
Cmelik

Příspěvek od Cmelik »

No ty brďo. Už se nikdy neozvu, mě už kleplo :) .
anonymus

Příspěvek od anonymus »

zapoměl jsem napsat, foto je z Celebesu
míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od míra »

Nálety v tropech jsou strašně náchylné na tu správnou konzistenci počasí. U nás ať posvítíte kdykoli, vesměs něco přilétne. V tropech svítíte a několik dnů nepřilítne ani H.
Ale pokud se to vydaří, nemáte na druhou stranu zase šanci všechno posbírat . Snad největší nápor jsem zažil u vesničky Misualí v Ecuadoru, kde jsem večír sebral z hotelu 2 prostěradla, pověsil je na hřišti na sít na odbíjenou
a dal dva dolary maníkovi a ten rozsvítil 4 reflektory po stranách. V ecuadoru je volejbal národní sport. Z večera to byla slabota, že jsem litoval i toho dolaru ale pak začlo klasické schéma- chvilku mrholení a pak 30 minut ticho a nálet. Zase mrholení a hrrr. Představte si volejbalové hřiště a 2 bÍLÁ plátna DO kterých pere 5000w halogenů.
Do rána jsem nespal. Navíc jsem byl od nějakých potvor děsně pokousanej, tak moje kochání z úlovků vzalo trochu za svý.
Ale víte jak to je. Když Vám na světlo přilítnou milimetrový kovaříci, máte radost z 5mm ochodea. Když Vám to lítá v pralese, at chcete nebo ne, lítáte tam po těch 30cm rogalech,martináčích , lyšajích, z brouků nosorožíci a tesáči,
že to nejlepší a nejvzácnější a nejmenší prostě nestihnete sklidit.
Ráno přišel maník s koštěm, zametl několik odpadkových košů hmyzu a mne vyhnal.
Odpovědět

Zpět na „Sběr hmyzu /Insect collecting/“