Já to mám s tím co vezmu podobné jako Hali+. Snažím se svítit, kdykoliv to jde a v podstatě svítím jen doma. A aby jsem předešel dotazům a poznámkám, že musí létat neustále to samé, tak odpovím dopředu - Není to pravda, neustále přibývají další jiné druhymarion píše: ↑30 čer 2023, 06:36 Měl bych se vší úctou na Hali+ a Vaška jeden dotaz. Co děláte s tou masou brouků, vybíráte si skupiny a berete jen něco? mrazíte?
Já jsem letos ještě nesvítil (a vím, že budu litovat), ale představa, že nemám zpracovaný materiál z dovolené a měl bych další stovky brouků ze svícení mně straší. Protože jak poznat na plátně Amary, Ophony, Heterocery, drabčíky atd.... bez kuchání pod binoklem.
PRO JISTOTU - myslím to vážně není to rýpání ani kritika, jen prosba o vysvětlení. A pokud mi řeknete, že to mrazíte nebo uschováváte na dlouhé zimní večery, tak za sebe, já se snažím vše zpracovat hned, protože v mrazáku mám sběry 15 i více let staré a nasucho v šuplíku ještě starší. Jen tak ze zvědavosti jsem v zimě věnoval pár večerů broukům z Maroka z roku 1994 (stejně přestože jsem vypreparoval dvě krabice, většina zbývá :-()

Pro sebe beru hlavně ploštice (jen to, co chci) a sem tam nějakého brouka na doplnění. Loni byla celá sezóna na světlo docela masakr, přibylo mi toho opravdu hodně. Letos jsem zatím svítil 10x a nepřibylo mi vlastně vůbec nic. Každý rok je jiný a loňský byl pro mě asi nejlepší za cca 40-45let.
No a z toho ostatního beru jen kusy, které se mi laicky zdají zajímavé - pro kamarády (nějaké kovaříky, střevlíčky, nosatce ....). A k tomu se snažím zajímavé kusy fotit.
Takže mě nestraší stovky kusů ze svícení, mě straší letos to, že mi ještě nic zajímavého nepřiletělo. Včera například jen jedna krásná tiplice, u které si nějak nepamatuji, že by už někdy přiletěla.