Podle dnešního počasí by jsem se nejspíš do svícení vůbec nepustil, ale nedalo mi to a zapnul jsem to kvůli porovnání proti velmi úspěšnému včerejšku, aby jsem si potvrdil odhady, kdy ano a kdy ne.
Takže - stejné místo, stejná světla, stejné nadšení

Je v podstatě jasno, celý den až do večera trochu (někdy i více) foukalo, teplota ve 21.00 - 24°C, teď 23.45 - 22°C. Pocitově teplota výrazně nižší, než včera.
Z jiného hmyzu – Křísi - ani jeden, kobylka - jen 1ks menšího druhu, saranče ani jedno, včely, vosičky, sršně - ani jeden kus. Z motýlů jen 4ks přástevníka kostivalového (jako včera) + 1 větší můra, kterou neznám.
Brouci – střevlíků dost, ale podstatně méně kusů, než včera – výše vypsané zajímavější druhy dnes vůbec, jen Dolichus halensis 5ks a nově jeden kus Panageus. Z tesaříků jen jeden ks Spondylis. Kovaříci ani jeden kus, potemníci jen jeden druh - 2ks
Ploštice – zde je proti včerejšku opravdu obrovský rozdíl. Dohromady jen 2 ks pozemek, které létají letos pokaždé ve velkém, 5ks klopušek, 2 ks klešťanek a před chvílí 2ks běžné kněžice Pentatoma rufipes. Takže proti včerejšímu odhadu 40 druhů dnes jen 11ks.
A závěr - když bude jako dnes, tak nesvítit