Jak to kdo bere, je každého osobní věc. Nicméně jediným účelem vytvoření siťových map s faunistickými/floristickými mapovými poli bylo usnadnit zaznamenávání výskytu rostlin a živočichů pro přibližnou představu o jejich rozšíření v době, kdy ještě neexistoval PC a internet - viz např.:
Zelený J. 1972: Návrh členění Československa pro faunistický výzkum. Entwurf einer Gliederung der Tschechoslowekei für Zwecke der faunistischen Forschung. Zprávy Československé Společnosti Entomologické při ČSAV 8: 3–16.
FMP se na lokalitní lístky uvádějí výhradně kvůli možnosti pozdějšího zaznamenání nálezu do síťové mapy, jiný účel nemají.
Co se pak GPS-souřadnic týče, ty jsem uváděl přesně na metr jen u zvláště významných nálezů nebo u druhů, u nichž pro mě bylo důležité zaznamenat přesný rozsah výskytu na lokalitách při cíleném, úzce zaměřeném výzkumu (nebyl problém si na leteckých mapách, např. Mapy CZ, přesná místa nálezů po návratu z expedice dohledat, případně v terénu místo vyfotit (chytré mobily i digitální fotoaparáty dnes do fotky ukládají přesné GPS místa pořízení fotografie).
U nálezů např. z několikakilometrové doliny apod. pak je vhodné uvádět zaokrouhlené GPS přibližného středu lokality, aby nemohlo v budoucnu dojít třeba k chybné interpretaci lokality dle názvu. Za mě je každopádně žádoucí nějaké GPS uvádět vždy (ať již přesné nebo zaokrouhlené), zatímco uvádění FMP při dostupnosti dnešních webových i instalovaných mapových aplikací pomalu ztrácí svůj význam. Kdybych ještě sbíral brouky, už bych dal samostatný štítek s GPS souřadnicemi a s FMP pod každý sbírkový exemplář.