Jak vyrobit smrtičku?

Vše o sbírání hmyzu... metody, tipy a rady
Odpovědět
davidjunior07
Příspěvky: 5
Registrován: 18 črc 2022, 11:49

Jak vyrobit smrtičku?

Příspěvek od davidjunior07 »

Dobrý den, rád bych se zeptal jak vyrobit smrtičku. Dříve jsem používal smrtičku která měla ve spod vatu a na ní bylo jemné kovové sítko. Chtěl bych začít používat piliny. Chytám motýli, takže nevím jak piliny případně oddělit od vhozeného motýla.
Děkuji všem za rady.
Marik
Příspěvky: 124
Registrován: 14 bře 2013, 14:34

Re: Jak vyrobit smrtičku?

Příspěvek od Marik »

Používával jsem na motýly také širokohrdlou lahev, na dně drobně nakapán chloroform s octanem na vatě a překryto síťkou. V pozdějších letech jsem však smrtil “tlustší” motýly vždy vpichem injekce, “tenké” (většinou denní) stiskem hrudi, “mikra” jsem nosíval živá v skleničkách od léků nebo ideálně v krabičkách od kinofilmů domů, až doma jsem místo pevného víčka otvor skleničky překryl síťkovanou tkaninou upevněnou gumičkou a takto na chvíli vhodil celé do oné širokohrdlé smrtičky... Předpokládám, že motýláři budou mít už i modernější metody :-)
míra
Příspěvky: 2043
Registrován: 29 dub 2010, 16:20

Re: Jak vyrobit smrtičku?

Příspěvek od míra »

Velké exempláře injekce, malé denní stiskem hrudi a uložení do čpavku, noční drobot vše naprosto bezproblémů krabice na granco, vyplněná toaletáek a dospod kulička nacucaná čpavkerm.
Během svícení se toaleták nacucá vlhkem, tak pruběžně již mrtvé jedince přendávám do klasických plastových krabiček a prokládám vatou a toaletákem, a do krabice od granca dávám nový suchý toaleták a čerstvou kuličku se čpavekm.
Obzvlášt se osvědčilo v trpech s extremním množstvím nočních věcí, kdy stačilo mít nádoby a pixlu s čpavkem a toaleták se v každém kempu našel.
Odpovědět

Zpět na „Sběr hmyzu /Insect collecting/“