Puchýřník
- Radomír
- Příspěvky: 1478
- Registrován: 05 srp 2010, 10:16
Re: Puchýřník
Svačinu bych při preparaci vynechal.
-
- Příspěvky: 1546
- Registrován: 31 pro 2013, 21:20
- Bydliště: Co pnou se modré hory
Re: Puchýřník
Puchýřník je jedovatý i mrtvý, ale když ho před preparací opláchnete vlažnou vodou a nebudete u toho průběžně něco pojídat, není se čeho bát. Po preparaci opláchnout ruce. Opláchnutí brouka je vhodné i proto, aby pozdější preparát byl čistý (což platí obecně, pro jakékoli brouky). Jedy majkovitých (tedy i puchýřníků) se usušením nerozkládají, drcení sušení puchýřníci se dříve skladovali (možná se skladují i dnes, nevím) v lékárnách při pokojové teplotě (nezničí se ani ve vroucí vodě).
-
- Příspěvky: 28
- Registrován: 21 pro 2010, 21:35
Re: Puchýřník
Mockrát vám děkuji za suprovou odpověď