Jak jsi to tam dostal? Co je to za formát?
Jde vidět, že mnozí z vás jižní Moravou jen projíždíte. Zkuste se tady někdy zastavit ...aphodius píše:Víno do plastu???Proboha, kam jsme to dospěli...
Tož občas když potřebuju, tak převážím i slivovicu v petceHonza H. píše:Přesně tak jak píš Michal. V supermarketu si víno v plastu kupují jen santusáci. Ale stáčené víno k okamžité spotřebě se běžně čepuje do plastových lahví. Výhod to má několik - je to lehké, snadno uzavíratelné a když máte rozpitou "PETku", tak z ní můžete před uložením do ledničky vymačkat vzduch, který -jak známo- vínu škodí.. Samozřejmě "PETka" není na kdovíjak dlouhodobé skladování a víno v ní rozhodně "nezraje".. Zrovna si z jedné nalévám a nijak se nad tím nepohoršuji..
V čem je plast horší než nerez? Aphodiusi přečti si co jsem psal výše.. Pro přepravu a krátkodobé uskladnění je plastovka nejlepší a ještě jsem se nesetkal s vinařem, který by ti své vymazlené víno do petky odmítl natočit.. Vem za slovo Michala a zastav se po cestě od Dunaje v nějakém sklípku..aphodius píše:Jezdil jsem pravidelně k vinařům v Tokajské oblasti - všude při výrobě měli nerez a hotové víno šlo do dubových sudů, a po několikaletém zrání do stylových lahví. Aspoň někde si zachovali použití ušlechtilých materiálů.
Takhle vypadá výroba vína na jižní Moravě dnes (kde vidíte nějaký plast?):
Připouštím, že jakýsi pivovo-vínovo-cukrovo-ovocný kvasící lektvar jsem už jako náplň pasťových smrtiček použil, ale ty zobrazené ocelové smrtičky mi přijdou teda neprakticky veliké...aphodius píše:Takhle vypadá výroba vína na jižní Moravě dnes (kde vidíte nějaký plast?):
Vzdávám to, tohle nemá cenu. Navíc jsme už dost mimo téma, jak správně naznačil Petr.Honza H. píše:V čem je plast horší než nerez? Aphodiusi přečti si co jsem psal výše.. Pro přepravu a krátkodobé uskladnění je plastovka nejlepší a ještě jsem se nesetkal s vinařem, který by ti své vymazlené víno do petky odmítl natočit.. Vem za slovo Michala a zastav se po cestě od Dunaje v nějakém sklípku..
Zatím (14 dní s EtAc) dobré...aphodius píše:Zjišťoval's odolnost vůči dlouhodobému vystavení působení etylacetátu? Je mnoho různých druhů PES a PP, ale jen některé jsou proti octanu odolné.
Tak to bys byl hodný, předem dík!Radomír píše:
Příspěvek je v nějakém ostravském periodiku - v případě zájmu najdu.