Lov na světlo

Vše o sbírání hmyzu... metody, tipy a rady
Odpovědět
Cmelik

Re: Lov na světlo

Příspěvek od Cmelik »

Moc díky, Marione, za tip, určitě využiji.
Vancl

Příspěvek od Vancl »

Ahoj čmelíku, jak jsi dopadnul s nákupem těch montážních lamp? Já jsem si objednal 4 kusy a nesvítí ani jedna. Jedna nesvítila vůbec a ostatní odešly po jedné noci nebo dokonce několika minutách. Už mě to fakt nebaví a svítit nemám čím.
Zdeněk
Cmelik

Příspěvek od Cmelik »

Zrovna jsem se chystal napsat. Minulé dva týdny jsem strávil pátráním a objednáváním "vzorků". Ty jsem pak na balkoně otestoval. A nakonec jsem možná našel poklad (abych to nezakřikl, rozhodnou příští tři dny volna, kdy budu každou noc svítit), narazil jsem na lampy, které nejsou ten sračkoidní typ, ale docela poctivá práce. Ty černé plastové uzávěry (které u těch blbých nejspíš první začaly hořet) jsou z tlustého, tvrdého plastu, přesně jako byly na lampách z před deseti let (už jsem tu psal, že jednu z té doby ještě mám a pořád je v pohodě). A asi jsou to i ty, o kterých tu psal nedávno Marion: ty uzávěry jsou na průhledné trubici zajištěny takovým čudlíkem (takže pozor, nervat dolů hned násilím, ale vyndat ten čudl). Nesral jsem se s tím, včera jsem jich objednal deset a z jiného obchodu deset zářivek na výměnu. Snad mi to vydrží, než zdechnu. A teď asi to hlavní, odkaz:

http://www.naradi-hrebec.cz/cz/e-shop/3 ... -t294.html
bozapetr

Příspěvek od bozapetr »

cmelíku - a ty trubice na výměnu to jsou uv odkud koupené ?
Cmelik

Příspěvek od Cmelik »

bozapetr píše:cmelíku - a ty trubice na výměnu to jsou uv odkud koupené ?

http://www.elkam.cz/
Cassida

Příspěvek od Cassida »

Bóžo, na stránce 24 tohoto vlákna jsem uváděl další firmu (z Prahy). Jinak ty staré trubice, které mi také drží jsem kupoval asi v roce 2010 v Hornbachu. Konce nejsou drženy "čudlem", ale šroubkem.
Cassidinae - WORLD, ostatní Coleoptera jen pro přehled + něco z oblíbených skupin: Cerambycidae, Carabus, Scarabaeoidea,... (hlavně ČR, Evropa)
Cmelik

Příspěvek od Cmelik »

Já jsem nejdříve oběhl tyhle "technosupermarkety" a nikde (v Praze) už normální zářivkové lampy nemají a mít prý nebudou. Všude už najeli na ledky.
Cmelik

Příspěvek od Cmelik »

Tak potvrzuji, že ty lampy jsou asi OK. Svítily po tři noci, nic jsem nezapálil.
Hali+

Příspěvek od Hali+ »

Nevíte náhodou někdo, existuje ještě nějaká menší elektrocentrála než 0,7 kW a 11 kg váhy?
http://www.profi-elektrocentraly.cz/ele ... ster-ig770

A dá se někde v ČR koupit takováhle UV lampa?
http://www.entomology.sk/svetelne-pasce ... lampa.html
Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
Cassida

Příspěvek od Cassida »

Asi si Hali našel nejlehčí kufříkovou elektrocentrálu na trhu. I osvědčená Honda EX 7 váží 12 Kg. Akorát ten Kipor asi není prověřená značka. Pokud by byl srovnatelně kvalitní, bylo by to pěkný,...
Cassidinae - WORLD, ostatní Coleoptera jen pro přehled + něco z oblíbených skupin: Cerambycidae, Carabus, Scarabaeoidea,... (hlavně ČR, Evropa)
Cassida

Příspěvek od Cassida »

Našel jsem ještě Powerhouse 500Wi, která snad váží kolem 9,7 Kg (ale 500 W je už moc málo). A další - asi opravdu rekord: http://www.amicz.cz/produkt/benza-bz-950-i-9557. 8,5 Kg je skoro neuvěřitelné. Zřejmě se asi dostáváme i na konstrukční limity,... Ta Benza (s motorem Subaru) je asi děsně málo známá a nebudou nějaké zkušenosti či recenze. Je otázka, jestli se vyplatí koupit 1 Hondu, nebo 2 až 2,5 ks Kipor či Benza :). Nad Kiporem bych asi zauvažoval (to je známější značka).
Hali+

Příspěvek od Hali+ »

Paráda! Stále ale věřím, že někde někdo vyrábí ještě něco menšího... :mrk
A co ta lampa?
Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
karlos

Příspěvek od karlos »

Hali+ píše:Paráda! Stále ale věřím, že někde někdo vyrábí ještě něco menšího... :mrk
A co ta lampa?
Tady máš ještě něco menšího:
http://www.sbazar.cz/labuda.vanek/detai ... mo-na-kolo
Hali+

Příspěvek od Hali+ »

Já se už bál, že na obrázku budeš propagovat ebonitovou tyč a liščí kůži... :D
honzaprazak

Příspěvek od honzaprazak »

S čím máte lepší zkušenosti (co se týče efektivity)? Výbojky nebo zářivky? Zvažuju co pořídit na cestu do Izraele, ale sám s tím nemám mnoho zkušeností... Hlavně potřebuji, aby bylo možné lampu napojit na autobaterii a bylo možné ji převézt v letadle.
Jan Pražák
Hali+

Příspěvek od Hali+ »

honzaprazak píše:S čím máte lepší zkušenosti (co se týče efektivity)? Výbojky nebo zářivky? Zvažuju co pořídit na cestu do Izraele, ale sám s tím nemám mnoho zkušeností... Hlavně potřebuji, aby bylo možné lampu napojit na autobaterii a bylo možné ji převézt v letadle.
Podle mě sis vlastně odpověděl sám. Pokud chceš svítit na autobaterii, tak ta výbojku zvládne krmit jen vcelku krátce, a to ještě většinu energie sežere měnič... :mrk
papa

Příspěvek od papa »

hlavně si dej pozor kde budeš v Izraeli svítit ... to není Pohansko :-)
honzaprazak

Příspěvek od honzaprazak »

budu mít povolení ke sběru, takže to v pohodě. Každopádně to asi bude chtít mít nastartováno, aby se baterie nevybila...

A ohledně zářivek - se kterou máte nejlepší zkušenosti?
Jan Pražák
Martináček

Příspěvek od Martináček »

honzaprazak píše:budu mít povolení ke sběru, takže to v pohodě.
Povolení je asi jedna věc, ale nevím zda Papa nemyslel varování ve smyslu, že v určitých oblastech můžeš narazit na armádu či jiné bojovníky. A než stačíš vytáhnout povolení z kapsy a vysvětlit důvod svícení tak koupíš kulku do těla. No já jsem tam nebyl, ale může to tak být. Opatrnosti není nikdy nazbyt. :mrk
Krásní brouci nepatří do mražáku, krásní brouci patří na štítek. Ostrý zrak, dobré lovy, pevnou ruku a pohodové výpravy za poznáním přeje Martináček.
papa

Příspěvek od papa »

Martináček píše:
honzaprazak píše:budu mít povolení ke sběru, takže to v pohodě.
Povolení je asi jedna věc, ale nevím zda Papa nemyslel varování ve smyslu, že v určitých oblastech můžeš narazit na armádu či jiné bojovníky. A než stačíš vytáhnout povolení z kapsy a vysvětlit důvod svícení tak koupíš kulku do těla. No já jsem tam nebyl, ale může to tak být. Opatrnosti není nikdy nazbyt. :mrk
....jsem řád že to pochopil aspoň někdo jinéj ....zrovna teď a v Izraeli svítit bude fajna zábava pokud budeš mít aspoň 150w žárovku ať jsi pěkně vidět v porostu .... Třebas a preju ti to bude vše ready !
Odpovědět

Zpět na „Sběr hmyzu /Insect collecting/“