Moth, jasne, na motýle potrebuješ svetelný zdroj s aspoň nejakým UV. Inak to bude naozaj chudobný prílet. To, čo napíšem ďalej neber ako presný návod, ale viac ako inšpiráciu. Spomenul si nejakú chatu ... teda, = zásuvka na 220V? Tiež som bol v tvojich rokoch a topil sa v rovnakých tažkostiach, takže to viem dobre pochopiť. Hoci, mal som devízu a to, ako tak vyriešený problém dopravy. Bol som šťastný majteľ mopedu Jawa Stadion S1 po mojej babke.

Na elektroagregát samozrejme nebolo, ale vyriešil som to vtedy tak, že som chodil svietiť iba tam, kde som mal možnosť pripojiť sa na sieť. Začínal som s výbojkami RWL 250W, ktoré boli za mojich mladých čias montované do väčšiny pouličných lámp. Ako chlapec v puberte nabitý enthusiasmom som navštívil u nás v meste technické služby. Povedal som si, maximálne ma stadiaľ vyženú. Hop alebo trop. Mal som šťastie, nechali ma vykuchať starý kandeláber na odpis. Stadiaľ pochádzala moja prvá objímka "golemka" a tlmivka. A výbojku som dostal darom od elektrikárov opravujúcich verejné osvetlenie, ktorých som nesmelo oslovil. Kamarát znalý elektoinštalácií mi to pozapájal.

Chodil som spočiatku svietiť na jedno miesto, ale časom sa to rýchle rozrástlo. Za sto korún, čo nebolo pre mňa vtedy práve najmenej

, ma od zotmenia na 4 -5 hodín ma nechal na sieť napichnúť chatár, alebo chalupár, aj stará pani bývajúca na kraji dediny. Za opýtanie predsa nič nedáš. Treba len zapojiť fantáziu a naozaj chcieť. Jasné, ja chápem, že máš teraz problém i s dopravou a aj preto je elektroagregát pe teba zatiaľ príliš. Improvizuj, improvizuj, improvizuj. Ono to, o čom tu chalani píšu, kvalitnejší agregát, lampy .... to sa všetko časom dostaví. Na Slovensku máme krásne príslovie, kolegovia snáď prepáčia, "Zabudol vôl, že telaťom bol". A niektoré príspevky mi tak pripadajú. Každý z nás nejako začínal a často to nebola žiadna sláva. Moth, len vytrvať. Držím palce.