Univerzální návnada
-
Univerzální návnada
Existuje nějaká univerzální návnada do pastí, na kterou se chytí co největší množství druhů hmyzu?
-
Re: Univerzální návnada
dobrý je třeba vlastní ho.no, vždycky nejvíc hmyzu!
Asi by bylo dobré napsat alespoň kterou skupinu chceš lovit....
Asi by bylo dobré napsat alespoň kterou skupinu chceš lovit....
-
Heteroptera (hlavně Reduviidae) a Orthoptera. Jdou chytit na návnadu i pavouci?
-
Tak tyhle skupiny nedělám. Běžně se mě chytí do různých návnad a pastí, ale bude to asi náhoda. Pavouci mě ve větším množství lezou na pivo i ocet a podobně, ale nevím jak to je náhodný.Lucanus cervus píše: ↑05 led 2025, 18:28 Heteroptera (hlavně Reduviidae) a Orthoptera. Jdou chytit na návnadu i pavouci?
- Hali+
Pavouci nejsou Hmyz...
Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
- míra
- Kontaktovat uživatele:
v tropech je dobré vnadidlo rybina, hovno rychle vysmradne, ale rybicka je cítit týdny.
-
O plošticích a rovnokřídlých ni nevím, ale univerzální návnada neexistuje. Vždy je cíleně zaměřená buď podle potravy nebo třeba speciální feromony nebo mnoho jiných atraktantů o kterých nic nevíme.
Ptát se na univerzální návnadu na hmyz, je totéž jako ptát se na univerzální návnadu na savce, lva-hyenu-slona-myš..... asi nepřiláká totéž a u hmyzu coby třídy bych to považoval ještě za pestřejší.
Tedy za mně jednoduchá odpověď bez diskusí NEEXISTUJE
Ptát se na univerzální návnadu na hmyz, je totéž jako ptát se na univerzální návnadu na savce, lva-hyenu-slona-myš..... asi nepřiláká totéž a u hmyzu coby třídy bych to považoval ještě za pestřejší.
Tedy za mně jednoduchá odpověď bez diskusí NEEXISTUJE
- Hali+
Past za kilo? Za tu cenu pěkná past... Stačí dát nějakou návnadu. Cokoli kvasícího, houby, sýry, maso, sladkou tekutinu s kvasnicemi apod. ...
https://www.alza.cz/maxi/verk-biologick ... 323718.htm
.
https://www.alza.cz/maxi/verk-biologick ... 323718.htm
.
Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
- míra
- Kontaktovat uživatele:
toto jsme dělali v Indonésii z petflasek, rozpulis ,ná víčko dáš na gumicku sitovinu , na dno zálivku, většinou rybu maso s pivem, ovoce, cokoli, a víčkem dolů zacpes spodek. akorat za nám větší brouci ucpávali horní cast
- Hali+
Jasný. Ale tohle je skladné, levné a hlavně už hotové. Jen naplnit a pověsit.
Velcí brouci by pod víčkem naštěstí neprolezli, na droboť ideální.
Velcí brouci by pod víčkem naštěstí neprolezli, na droboť ideální.
- míra
- Kontaktovat uživatele:
no, jak se to vezme ,
tady ti brouci padají do té sragory,
my jsme měly našité takové pytlicky, aby to bylo větší, myslím že zpátky do přírody se jim přes zátku nechtělo a výběr stačil dat celý pytlíček do smrticky a nasadit nový, nebo sesypat. většinou je večer vyndavaly že smrticek deset pytlíku a čistý hmyz třídily.
tady ti brouci padají do té sragory,
my jsme měly našité takové pytlicky, aby to bylo větší, myslím že zpátky do přírody se jim přes zátku nechtělo a výběr stačil dat celý pytlíček do smrticky a nasadit nový, nebo sesypat. většinou je večer vyndavaly že smrticek deset pytlíku a čistý hmyz třídily.
- Hali+
Padá to do toho, co si tam vložíš.
- míra
- Kontaktovat uživatele:
No právě,
mě to nepadalo nikam, jen jsem selektoval desítky vesměs drobných a zajímavých a čistých , živých věcí.
Ale já to co je na fotce nehaním, jen jsem si vzpoměl na trochu podobnou technologiii.
V tropech by to použitelné nebylo, protože ta vodní směs by zaručila hnití všeho hmyzu.
Takže z mé strany- nikterak nesoudím výše uvedenou technologii, ale také doporučuji všem přemýšlejícím o slušném výtěžku něčeho jiného než jsou klasické zemní pasti, tak pet flaška, rozříznout a spodní část naplnit lákadlem, horní u víčka zajistit sítkou na odchyt.
Chtělo to nechat dva tři dny. Dolů jsme dávali pivo, ocet, štávu, rybu, maso..
Pamatuji jednou v Jižní americe tam v horní části sedělo asi deset velkých zdobenců Inca, ta vůně jim asi byla vhod. Ale to jsou extremy veškerý sběratelských pokusů.
mě to nepadalo nikam, jen jsem selektoval desítky vesměs drobných a zajímavých a čistých , živých věcí.
Ale já to co je na fotce nehaním, jen jsem si vzpoměl na trochu podobnou technologiii.
V tropech by to použitelné nebylo, protože ta vodní směs by zaručila hnití všeho hmyzu.
Takže z mé strany- nikterak nesoudím výše uvedenou technologii, ale také doporučuji všem přemýšlejícím o slušném výtěžku něčeho jiného než jsou klasické zemní pasti, tak pet flaška, rozříznout a spodní část naplnit lákadlem, horní u víčka zajistit sítkou na odchyt.
Chtělo to nechat dva tři dny. Dolů jsme dávali pivo, ocet, štávu, rybu, maso..
Pamatuji jednou v Jižní americe tam v horní části sedělo asi deset velkých zdobenců Inca, ta vůně jim asi byla vhod. Ale to jsou extremy veškerý sběratelských pokusů.
- Hali+
Já tomu rozumím, ale vždyť by přece stačilo nalít do toho vodu s trochou jaru nebo solí a nad to zavěsit lahvičku se shnilým masem. A pak jen vyndat tu lahvičku a tu tekutinu vylít přes sítko. Také jsem tuhle past nikdy nepoužíval, jen mě zaujalo, že se něco takového prodává.
-
Souhlasím s Mírou, tyto pasti lze bez problému vyrobit z platového odpadu viz téma o pastech jinde v principu jde jen o návnadu-nádobu s konzervantem kam budou padat a krytí proti dešti ostatní je již jen lidová tvořivost a šikovnost. Nejjednodušší co jsem viděl, je zakopaný kýbl a nad ním pověšený pytlík s hovnem-na koprofágy. Na dovolené stačí jak píše Míra-rozříznout petku nalit do ni pivo nebo víno se solí a pověsit v okolí, vše lze získat (petky v odpadu, víno nebo pivo jsem čepoval v hotelu all inlusive, na smetišti kus drátu ke spojení a závěsu na strom - loni na Rodosu nic nepřiletělo, ale kdysi v Chorvatsku spousta zlatohlávků a drobotiny)
ale to už je mimo téma o pastech ne o návnadě
Poslední prototyp-vrch a dno pětka, střed plast z obalu, bílá nádobka na návnadu - pro pamětníky- plastový uzávěr z litrový vína. Náklady nula.