Náplň smrtiček
-
Re: Náplň smrtiček
Díky ze reakce,
objednal jsem přes e-shop:http://www.entochrysis.cz/shop/etylacet%C3%A1t.html
došlo to, co je na fotce...láhev byla zaplombovaná.
V podstatě jsou jen dvě možnosti, buď v chemičce nalepili špatné etikety, nebo v entochrysis špatně objednali.
Co se týče vůně, přijde mi to pronikavější a trochu jiné, teda v té vteřině, než mi to přehltí čich a najednou nevnímám nic, než nepříjemný pocit...ale ten samý pocit mám i při pokusu o očichání octanu, takže to nemusí vypovídat o ničem a rozdíl cítím prostě proto, že ho čekám a "chci" cítit...
a co se funkčnosti-smrcení týče, než jsem začal psát tento příspěvek, hodil jsem do smrtičky s ketonem přebytečného samce Dicranorrhina derbyana a už je v pánu...zítra ozkouším vláčnost a preparaci...napíšu, jak to dopadlo.
Pokud si někdo troufnete dle čichu rozpoznat, rád vezmu vzorek do Pardubic na burzu.
V podstatě jsou jen dvě možnosti, buď v chemičce nalepili špatné etikety, nebo v entochrysis špatně objednali.
Co se týče vůně, přijde mi to pronikavější a trochu jiné, teda v té vteřině, než mi to přehltí čich a najednou nevnímám nic, než nepříjemný pocit...ale ten samý pocit mám i při pokusu o očichání octanu, takže to nemusí vypovídat o ničem a rozdíl cítím prostě proto, že ho čekám a "chci" cítit...
a co se funkčnosti-smrcení týče, než jsem začal psát tento příspěvek, hodil jsem do smrtičky s ketonem přebytečného samce Dicranorrhina derbyana a už je v pánu...zítra ozkouším vláčnost a preparaci...napíšu, jak to dopadlo.
Pokud si někdo troufnete dle čichu rozpoznat, rád vezmu vzorek do Pardubic na burzu.
Anthaxiini W
- karlos
Musíš víc čichat. Übung macht den meister.
-
není jednoduší se zeptat u prodejce ..... než otrávit půlku burzy ????Nicolascoleoptera píše: ↑21 srp 2018, 00:56 Díky ze reakce,
- Štěpán
-
Pouívám raději hobliny, nemají tolik prachových částic jako piliny. Jenom jedna zajímavá věc: Naposledy jsem si piliny objednal uirmy ProfiZOO a od té doby mě bombardují reklamou pro mé mazlíčky.
- Radomír
Tohle: http://www.entoforum.cz/download/file.p ... &mode=view nemá žádný prach ani dodací lhůty.
-
používám bukové piliny, které jsem nasbíral na Vihorlatu před lety, když tam těžili dřevo.
piliny vždycky proseju (není tam prach) povařím ve vodě, až vychladnou, přidám něco proti plísním, procedím, nechám vysušit a znovu proseju - není tam prach, jsou odolnější proti plísním.
Jediný srovnatelný ekvivalent, který používá kolega jsou drobné kolečka ze starých děrnoštítkových strojů. Jinak v toaletním papíru, nebi i těch poskládaných papírech je výsledkem to, že se drobní brouci nalepí na stěny smrtičky.
Problém s pilinami je v tom, že tam mohou zůstat drobní, zvláště žlutí brouci, takže se je vždy snažím znovu recyklovat jak je uvedeno výše, ale často to nestíhám, takže je asi budu vyhazovat buď pokud najdu zdroj bukových hoblin nebo použiju ty obyčejné smrkové jak jsou na podestýlku.(ty používal mnou připravené syn v tropech a bylo to bez problému)
Jiný kolega používá toaletní papír a nemá problém.
piliny vždycky proseju (není tam prach) povařím ve vodě, až vychladnou, přidám něco proti plísním, procedím, nechám vysušit a znovu proseju - není tam prach, jsou odolnější proti plísním.
Jediný srovnatelný ekvivalent, který používá kolega jsou drobné kolečka ze starých děrnoštítkových strojů. Jinak v toaletním papíru, nebi i těch poskládaných papírech je výsledkem to, že se drobní brouci nalepí na stěny smrtičky.
Problém s pilinami je v tom, že tam mohou zůstat drobní, zvláště žlutí brouci, takže se je vždy snažím znovu recyklovat jak je uvedeno výše, ale často to nestíhám, takže je asi budu vyhazovat buď pokud najdu zdroj bukových hoblin nebo použiju ty obyčejné smrkové jak jsou na podestýlku.(ty používal mnou připravené syn v tropech a bylo to bez problému)
Jiný kolega používá toaletní papír a nemá problém.
- Ivoš M.
Taktéž používám toaletní papír, nebo papírové kapesmíčky, jejich nemalá výhoda je, že jsou obvykle po ruce.
Pyrochroidae CZECH REPUBLIC
- Radomír
U harmoniček jsem lepení broučků na stěny nepozoroval.
Třídit drobotinu z těch dírek ze štítků je časově dost náročné.
Toto jsem dostal na preparaci ve smrtičce s toaleťákem.
Třídit drobotinu z těch dírek ze štítků je časově dost náročné.
Toto jsem dostal na preparaci ve smrtičce s toaleťákem.
-
používá ty vysekané kolečka ne ty štítky
- Radomír
Poznám.
Dírkami ze štítků jsem myslel ta kolečka.
Dírkami ze štítků jsem myslel ta kolečka.
-
třídit drobotinu odkudkoli je časově náročné. jen nad prosevem náplavu u nás jsem strávil 1,5 dne a to jasné větší brouky ani neberu