mrchožroutovití

Vše o preparování hmyzu.. metody, tipy, rady a pomůcky
Odpovědět
kris
Příspěvky: 1
Registrován: 16 říj 2014, 15:29

mrchožroutovití

Příspěvek od kris » 20 říj 2014, 11:37

Zdravím, chtěla bych se zeptat, dělám bakalářskou práci na téma mrchožroutovití a zakládám si u toho sbírku, je třeba brouky něčím napustit když je dávám do krabice nebo ne? děkuji

Uživatelský avatar
Cassida
Příspěvky: 1488
Registrován: 29 dub 2010, 09:47
Bydliště: Brno / Trutnov

Re: mrchožroutovití

Příspěvek od Cassida » 20 říj 2014, 12:15

Není třeba ničím napouštět. Troufám si tvrdit, že 99,99% imag brouků je možné preparovat a uchovávat normálně "na sucho" (pokud není nějaký zvláštní důvod to dělat jinak). Silně ovšem doporučuji nastudovat si základní metody preparace hmyzu (když o tom člověk dělá nějakou odbornou práci). Viz také literatura, kterou člověk nalezne v jiném vlákně (a ne jednom) zde na fóru.
ICQ zašlu na požádání
---------------------------
Cassidinae - WORLD, ostatní Coleoptera jen pro přehled + něco z oblíbených skupin: Cerambycidae, Carabus, Scarabaeoidea,... (hlavně ČR, Evropa)

Odpovědět

Zpět na „Preparace hmyzu /Insect preparation/“