Puchýřník

Otázky a odpovědi pro začínající entomology - nebojte se zeptat na cokoliv
Odpovědět
John3
Příspěvky: 28
Registrován: 21 pro 2010, 21:35

Puchýřník

Příspěvek od John3 »

Dobrý večer mám dotaz známý mi dovezl z keňy puchýřníka už mrtvého mohu na nej pri preparaci normálně sahat nebo muze byt jedovatý i mrtvý?
Uživatelský avatar
Radomír
Příspěvky: 1474
Registrován: 05 srp 2010, 10:16

Re: Puchýřník

Příspěvek od Radomír »

Svačinu bych při preparaci vynechal.
Vindobon
Příspěvky: 1542
Registrován: 31 pro 2013, 21:20
Bydliště: Co pnou se modré hory

Re: Puchýřník

Příspěvek od Vindobon »

Puchýřník je jedovatý i mrtvý, ale když ho před preparací opláchnete vlažnou vodou a nebudete u toho průběžně něco pojídat, není se čeho bát. Po preparaci opláchnout ruce. Opláchnutí brouka je vhodné i proto, aby pozdější preparát byl čistý (což platí obecně, pro jakékoli brouky). Jedy majkovitých (tedy i puchýřníků) se usušením nerozkládají, drcení sušení puchýřníci se dříve skladovali (možná se skladují i dnes, nevím) v lékárnách při pokojové teplotě (nezničí se ani ve vroucí vodě).
Petr . Z á b r a n s k ý . . . . . . www.zabra.at
John3
Příspěvky: 28
Registrován: 21 pro 2010, 21:35

Re: Puchýřník

Příspěvek od John3 »

Mockrát vám děkuji za suprovou odpověď
Odpovědět

Zpět na „Začínající entomologové /Beginners in entomology/“