Co poziera velkým chrobákom trup?

Pravidla fóra
Pravidla fóra
Zde je povoleno vkládání příspěvků a obrázků neregistrovaných návštěvníků. Prosíme o zachování slušné konverzace a vkládání příspěvků a obrázků co se týkají entomologie. Nevhodné a urážlivé příspěvky budou moderátory či administrátory smazány. Časté opakování takových to příspěvků může mít do budoucna uzavření tohoto fora.

Odeslat odpověď


Odpověď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :shock: 8) :lol: :x :-x :P :-P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :angel :angry :bandit :hug :beer :blush :broken :cake :call :cash :clap :coffee :cool :cry :dance :devil :doh :drink :drunk :nech :envy :skleb :F :chuckle :hand :head :heart :hi :inlove :wasntme :kiss :mail :makeup :finger :hmm :moon :muscle :nerd :ninja :ne :nod :party :mt :puke :punch :rain :rock :rofl :sad :shake :sleep :smirk :smoke :star :sun :O :sweat :talk :think :time :tmi :wait :whew :mrk :wring :S :yawn :yes

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Co poziera velkým chrobákom trup?

Re: Co poziera velkým chrobákom trup?

od rosal » 03 čer 2024, 19:35

Mohu potvrdit.Před lety na hrázi u výpustě z Novomlýnské nádrže navečer proletovali roháči.Na zemi již bylo mnoho torz z předešlých dní.Viděl sem tam 2x přímo v letu jak racek odštípnul zadeček roháče a na zem spadlo živé torzo i s krovkami,ale bez zadečku.

Re: Co poziera velkým chrobákom trup?

od borůvka 2 » 31 kvě 2024, 16:13

U Pouzdřan je takhle likvidovali rackové v letu.

Re: Co poziera velkým chrobákom trup?

od Emily » 31 kvě 2024, 09:15

Velmi pekne dakujem za odpovede.Takze je to vsetko dielo prírody.

Re: Co poziera velkým chrobákom trup?

od Ian » 31 kvě 2024, 07:10

U nás hodně vrány. Čekají na nějakém vyvýšeném místě na letícího roháče. Chytí si ho a přinesou jej na pevnou cestu (asfalt, cyklostezka, atp.) Tam ho údery o asfalt omráčí a sežerou zadeček. Rozporcovaný roháč se často ještě dlouho hýbe. Letos několik desítek kusů v Mikulčicích u lávky přes Moravu.

Re: Co poziera velkým chrobákom trup?

od Hali+ » 31 kvě 2024, 06:39

Z toho co jsem viděl, tak to nejvíc dělají obyčejné poštolky a káně.

Re: Co poziera velkým chrobákom trup?

od pachylister » 31 kvě 2024, 05:11

Hlavně ptáci (mj. datel, sova, kavky, straky aj.) nebo i menší savci (plch velký + lesní, zahradní, veverky aj.) Trup roháče je nejmasitější, proto vždy chybí. Plch velký oproti ostatním druhům (lesní, zahradní) převážně požírá rostlinou potravu, možná si přilepšuje nebo vraždí i z čiré radosti..

Co poziera velkým chrobákom trup?

od Emily » 30 kvě 2024, 16:44

Dnes som bola na 15 min. prechádzke u nás v lese( Eggenburg -Rakúsko) a za tú krátku dobu som nasla zvysky 7 rohácov a jedného velkého cierneho chrobáka........vsetcia este hýbali prednými nozickami,snazili sa tahat po zemi,ale chýbal im trup.Niektorí mali este krovky,ale pod tým nebolo nic.Ostala len hlava,krk a predné nohy.Co ich tak mohlo zaziva zrat? Pozná niekto odpoved?

Nahoru